вторник, 4 февраля 2020 г.

Художник Лебединщини Іван Федорович







Серед розмаїття обдарованих лебединських художників Іван Федорович Маліч яскраво виділяється багатогранністю свого таланту. Здається, уся палітра слобідського багатобарв’я розцвіла на полотнах обдарованої щедрою милістю небес людини. Іван Федорович належить до тих впевнених мистецьких натур, які власне життя вибудовали самотужки.
Талановитий художник Іван Федорович Маліч народився 14 серпня 1939 року в селі Бішкінь. В сільській школі його талант помітив вчитель малювання Григорій Косовський, настанови якого були дуже корисними для обдарованого хлопця.
Та до свого покликання Іван Федорович прийшов не одразу. Після армії шість років працював в Маріупольському металопрокатному заводі. Але мистецтво вабило до себе. Тож, роботу на заводі Маліч проміняв на навчання в Мелітопольському культосвітньому училищі. Продовжив навчання в Московському народному університеті ім. Крупської, на факультеті живопису та графіки (закінчив 1969 року).
Серцем і душею обдарований митець завжди повертався до рідного краю. Тож, одразу після навчання Іван Федорович повернувся до Лебедина, де проявив себе талановитим вчителем дитячої школи мистецтв.



Комментариев нет:

Отправить комментарий